Over bloed gesproken.

Een gezond Nederland en het belang van innovatie.

17, 23 of 29 november 15.00 - 17.00 uur Locatie: Sanquin, Plesmanlaan 125, Amsterdam

In november organiseren wij een drietal kleinschalige en exclusieve events over het belang van innovatie en research voor een gezond(er) Nederland. Op elk event laten we een andere prominente keynote spreker aan het woord. Niet alleen krijgt u een exclusief inkijkje in het werk van Sanquin en de activiteiten van het Sanquin Research Fund, ook bieden we gelegenheid om in een kleinschalige en unieke setting de dialoog aan te gaan met wetenschappers en prominenten uit het bedrijfsleven.
#1

Gijs de Vries

Professioneel toezichthouder (o.a. vz RvT Erasmus MC en TNO) en executive coach

donderdag

17 november

“Ik ga in op een aantal interessante cases van organisaties (zoals TNO, Erasmus MC, TU Delft en het Rode Kruis) die, zelfstandig of in krachtige samenwerkingen, innovatie programma’s ontwikkelen die bijdragen aan een gezondere en betere wereld. Ook licht ik toe hoe organisaties hun ESG-beleid kunnen verbinden aan het Sanquin Research Fund en wat dit – met behulp van het 5F-model – kan bijdragen aan de purpose van hun organisatie en medewerkers.”
#2

Dimitri de Vreeze

Co-CEO & Managing Board Member DSM

woensdag

23 november

“Om gezondheidsproblemen op te lossen of te voorkomen zijn research en innovatie van cruciaal belang. Daar houden we ons bij DSM dag in dag uit mee bezig. Dit levert inzichten op die we ook kunnen toepassen op andere maatschappelijke thema’s, zoals het innovatieve, levensreddende werk rondom bloedvoorziening door Sanquin. Denk hierbij aan het optimaal inzetten van de unieke competenties van de onderneming, het belang van zorgvuldig innovatiemanagement en samenwerking met de juiste partijen.
Graag ga ik hierover de dialoog met u aan.”

#3

Hans Honig

CEO Deloitte The Netherlands

dinsdag

29 november

“We gaan toe naar gepersonaliseerde voeding
en gezondheidszorg. We zien dat door (nieuwe) technologie de locatie waar zorg verleend wordt in toenemende mate verandert. Hierbij is innovatie, ondersteund door data en technologie, essentieel om tot de juiste beslissingen te komen. Alle partners in de zorgketen en daarbuiten moeten hierbij samenwerken. Het baanbrekende bloedonderzoek van Sanquin vormt hier een belangrijke schakel in. Graag ga ik met u in dialoog over onze visie op de gezondheidszorg in Nederland.”